Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Fijne feestdagen en een koel 2023

Dit jaar gingen we terug naar de kern. In ons boek ‘Change Made Simple’ besloten we de wirwar van allerlei theorieën en kennis over change op een toegankelijke en concrete manier te omschrijven. Dit deden we aan de hand van vier cruciale elementen voor succesvolle veranderingen. Zo’n proces van simpel maken, dwingt je bij de kern te blijven.

Cooling down the planet

Voor dit eindejaarsgeschenk gingen we ook terug naar de kern. We vroegen ons af: wat is het meest essentiële element op aarde?Het element dat leven geeft en onderhoudt? Dat is het element waar ons lichaam grotendeels uit bestaat (50-65%) en de aarde ook (70%): water.

Soms is de kern van het probleem ook de kern van de oplossing. Nu hebben we niet de oplossing voor alles in de wereld, maar met dit geschenk zetten we een stap. Zoals het zo vaak bij elke beweging of veranderproces begint met een simpele stap. De stap van dit jaar gaat over de handen uit de mouw steken om te graven. Dat graven geeft water, wat leven geeft en zo helpt de aarde af te koelen.

  • Namens jou kopen we een bund bij Justdiggit.
  • We hebben ook een presentje voor je om ook dichterbij huis impact te maken.

Download hier je eigendomscertificaat

Justdiggit!

Door de droogte in Afrika wordt de grond zo hard dat water niet meer de grond in kan trekken en wegstroomt naar lagergelegen gebieden. Een bund (een gat van ongeveer een halve meter diep in de vorm van een halve maan) zorgt ervoor dat regenwater niet wegspoelt, waardoor het de tijd geeft om in en rondom de bunds de bodem in te trekken. Hierdoor kunnen de zaden in de bunds, maar ook daarbuiten ontkiemen. Die vegetatie neemt CO2 op en helpt zo de aarde af te koelen.

Bunds - landscape techniques

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Kijk op justdiggit.org.

Impact dichtbij huis

Steeds meer groen, en daarmee insecten, verdwijnt uit onze directe omgeving. Terwijl we die juist zo hard nodig hebben. Dit pakket bevat zaadbollen waarmee je in je eigen tuin, die van je buren, vrienden of familie de natuur terugbrengt. Daar komen natuurlijk insecten op af en om die onderdak te bieden ontvang je ook een insectenhuisje. Zo kun je met een klein gebaar een grote verandering teweeg helpen brengen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.