Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Holland Colours Apeldoorn 

Holland Colours Apeldoorn (HCA) is een beursgenoteerd familiebedrijf dat kleurpigment voor kunststoffen maakt, in duurzame bolletjes van biobased wax. Deze techniek maakt het werken met de kleurstoffen schoner en veiliger.  HCA is actief over de hele wereld: Amerika, Engeland, Indonesië, Nederland, Hongarije en Mexico.

Vraag

Door toegenomen concurrentie van veel grotere spelers op de markt was het noodzakelijk om de organisatie van dit familiebedrijf te professionaliseren. Meer planmatig en resultaatgericht werken in commercie, in de operatie, in innovatie, en ook bij de support functies. Precies dat creëerde spanning met de ondernemende hands-on cultuur.  De vraag was: hoe kan je professionaliseren met behoud van je ondernemende cultuur?

Aanpak

We werkten met het bestuur van HCA om de strategische visie scherper te krijgen: hoe ziet een professionelere organisatie eruit in de specifieke context van dit familiebedrijf? Wat betekent dat concreet voor de verschillende disciplines? We hielpen senior leaders wereldwijd om zich voor te bereiden op hun rol in het realiseren van de noodzakelijke veranderingen. We ondersteunden de veranderprojecten binnen de verschillende disciplines bij het beter aanhaken van de lijnmanagers en daarmee de teams. En we hielpen bij het ontwikkelen van een communicatiestructuur om de hele organisatie periodiek mee te blijven nemen in de ontwikkelingen, inclusief de medewerkers in productieomgevingen. Zodat mensen steeds focus houden op hun eigen rol in het realiseren van de strategische ambities en die stap voor stap waarmaken.

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.