Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Jumbo

Meer dan 700 winkels in Nederland én België op het juiste moment van de juiste producten voorzien, is een gigantische uitdaging. Zeker als de systemen waarmee dat georganiseerd wordt deels verouderd zijn en niet optimaal op elkaar aansluiten. Met de grote wens voor verbetering werkt Jumbo aan de introductie van een nieuw ERP (Enterprise Resource Planning) pakket dat alle huidige losstaande systemen en applicaties vervangt. En stelt daarbij de huidige processen ter discussie: wat is de beste manier om in de nieuwe oplossing te werken?

De implementatie van het nieuwe ERP-pakket wordt gefaseerd ingevoerd. Er wordt met veel deelprojecten gewerkt en er is sprake van een periode waarin zowel met het oude- als het nieuwe systeem gewerkt wordt. Door de lange reis die hierbij hoort kan het lastig zijn om overzicht te houden over het geheel en de gewenste situatie waar de reis toe leidt. Een goede combinatie van begeleiding en een strakke veranderaanpak en -communicatie over het programma en de verschillende projecten is daarin cruciaal.

Aanpak

Als Involve helpen we om dat overzicht te behouden en de voortgang voor het programma en enkele specifieke projecten, actief zichtbaar te maken. Onder andere door te werken met een inspirerend veranderverhaal, dat meebeweegt met de verschillende fases van het programma. Maar ook door te zorgen dat cruciale stakeholders binnen alle lagen van de organisatie voldoende op de hoogte worden gehouden en op de juiste momenten worden betrokken.

De ene keer doen we dat door in een specifiek project de boodschap te ontwikkelen en samen te bedenken hoe collega’s het beste betrokken kunnen worden. Of door de impact van de verandering voor een specifieke groep collega’s in kaart te brengen en een aanpak te ontwikkelen die past bij wat er van deze collega’s verwacht wordt. Verder geven we de zichtbaarheid en volgbaarheid van het hele programma vorm, zodat de hele organisatie op de juiste momenten meegenomen wordt in belangrijke mijlpalen. Dat helpt aan het begrip van de voortgang én bij veranderingen en introducties die nog komen om nieuwe applicaties goed te laten landen in de organisatie.

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.