Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Multinational in bioscience

Vraag

Een toonaangevende organisatie in de chemie- en materialenindustrie heeft wereldwijd ruim 2100 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor een duurzamere wereld. Elk kwartaal ontmoeten de belangrijkste leiders van deze organisatie elkaar virtueel tijdens het ‘top 100 leadership’-evenement. Een belangrijk moment waarop de leiders van verschillende divisies van over de hele wereld met elkaar verbinden. Gezien de aankomende fusie met een branchegenoot, werd Involve gevraagd om vanuit ervaring en kennis over verandering invulling te geven aan een editie rondom het de psychologie van verandering.

Aanpak

Een geplande fusie heeft al effect op de organisatie lang voordat het daadwerkelijk geïmplementeerd is. Voor de huidige medewerkers ziet de toekomst er opeens anders uit. En dat zorgt voor onrust. Onzekerheid over wat deze verandering voor jouw werk zal betekenen. Door tijdig de organisatie klaar te maken voor de komende verandering kan deze onrust en onzekerheid (zo veel mogelijk) voorkomen worden.

Om de organisatie te ondersteunen heeft Involve gefocust op het voorbereiden van de medewerkers op het omgaan met de komende veranderingen. Om zo te werken aan veerkrachtige en creatieve medewerkers die makkelijker buiten hun comfortzone treden en nieuwsgieriger zijn. Medewerkers die verschillende perspectieven erkennen en zich daardoor laten inspireren en verrijken. Dit alles helpt om tijdens onzekerheid in mogelijkheden te denken in plaats van barrières.

Door het trainen en toerusten van deze top van 100 leiders, wordt het mogelijk om deze vaardigheid steeds verder in de organisatie te laten landen. Met de inspiratie van de workshop en de praktische toolkit kunnen leiders dit proces nu zelf kunnen toepassen in hun eigen teams. Zo hopen we bij te dragen aan een soepele veranderingsproces binnen de organisatie. We kijken uit naar de resultaten op de langere termijn!

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.