Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

multinational in FMCG

Een nieuwe way of working voor een grote multinationale drankenproducent. Door effectief programmamanagement in combinatie met versterkt leiderschap en goede communicatie lukte het om deze transformatie met succes te volbrengen.

In het hartje van Amsterdam werkt één van de ondersteunende diensten van een grote multinationale drankenproducent. Met ruim 400 medewerkers in het hoofdkantoor en zo’n 800 over de wereld verspreid, is Global Information Services (GIS) een belangrijke divisie in de organisatie. Aansluitend bij de snel veranderende digitale wereld ontstaat het plan om een nieuwe werkomgeving te creëren die mensen helpt effectiever en efficiënter (samen)werken. De GIS-divisie blijkt ideaal voor een pilot. Zo ontwikkelt GIS haar eigen nieuwe werkconcept.

Vraag

Help ons met het programmamanagement, met verandermanagement en met communicatie om deze verandering te realiseren.

Aanpak

Het nieuwe werkconcept heet UNIVERSE.  Een concept dat de samenwerking versterkt, innovatie ademt, sociale interactie bevordert en makkelijker aansluit bij toekomstige ontwikkelingen. En daar hoort een nieuwe manier van werken – en een andere mindset bij: medewerkers maken zelf bewuste keuzes waar, wanneer en met wie ze werken. Niet meer elke dag naar kantoor om te werken op dezelfde eigen plek, maar op basis van werkzaamheden en contacten bepalen wat de beste plek is om te werken. Thuis of op kantoor.

En als kantoor de plek is om te werken, dan zien medewerkers geen vaste werkplekken terug. Voor interactie en overleg zitten ze in de Buzz Zone. De Variety Zone nodigt uit om calls achter een bureau te kunnen doen en in de Focus Zone kan je in stilte geconcentreerd werken. Niet alleen medewerkers zien verandering; het management levert de kantoren in. UNIVERSE vraagt een grote mindshift van medewerkers en leidinggevenden.

We ontwikkelen een integrale veranderaanpak. Met plek voor een gezamenlijk verhaal dat medewerkers motiveert en informeert over de beoogde verandering. Met ondersteuning voor managers in hun rol als change leaders. En met een effectieve communicatieaanpak. Naast de noodzakelijke inhoudelijke stappen zorgen we dat alle relevante leiders en andere stakeholders goed betrokken zijn en hun rol kunnen vervullen. We ontwikkelen gedragsinterventies en ontwerpen nudging elementen in het design van de werkplek. En we monitoren de werkelijke gedragsverandering, zodat we zeker weten dat deze beklijft.

”Door concrete interventies te doen op gedragsverandering, zowel in communicatie campagnes als het ontwerp van de werkplek zelf, communiceren we op alle vlakken het nieuwe gedrag”

Zo realiseren we de beoogde veranderdoelen, en meer. UNIVERSE wordt binnen GIS de opstap voor nieuwe veranderingen, zoals Agile werken. Ook voor andere divisies binnen de organisatie is het een inspirerend voorbeeld: nieuwe verandertrajecten worden vandaag de dag nog op dezelfde manier  aangepakt.

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.