Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Sneller vernieuwen om sterker uit de crisis te komen

''De versnellende factor is alignment: de hele organisatie mobiliseren om samen iets nieuws te realiseren''

Een communicatie- en veranderaanpak die werkt

Een zorginstelling die nieuwe wegen moet vinden om meer zorg te leveren met minder financiering. Een bouwbedrijf dat beseft dat digitalisering de sector drastisch gaat veranderen. Een retailer die de online concurrentie aan wil gaan door een betere klantbeleving in de winkel.

Het zijn voorbeelden van organisaties waar zaken fundamenteel moeten veranderen om succesvol te kunnen blijven. Soms betekent dat: een reorganisatie. Maar vaak raakt het veel meer aspecten, zoals producten en bedieningsmodellen, processen, systemen en besturing, cultuur en gedrag.

Veranderprojecten leveren hiervoor de bouwstenen. Maar uiteindelijk zijn het de teams die er een succes van moeten maken. Een goede aanpak voor interne communicatie en change is daarom cruciaal. De aanpak die Involve in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld, helpt organisaties sneller veranderen en vernieuwen.

Dat kan door een gemeenschappelijke visie op de toekomst te ontwikkelen, en te zorgen dat mensen op elk niveau een rol nemen in het veranderproces dat nodig is om die visie te realiseren.

De versnellende factor is alignment, het mobiliseren van de hele organisatie om samen iets nieuws te realiseren. Vernieuwing is een proces van fundamentele veranderingen. Bij de meer gangbare benadering zijn er ‘veranderaars’ en mensen ‘die moeten veranderen’. En er zijn veranderprojecten waarmee de verandering in feite naast het gewone werk wordt georganiseerd. Wij geloven dat verandering vooral ook in het werk moet worden vormgegeven, door en met de mensen die dat werk doen. In onze aanpak worden teams zo snel mogelijk actief betrokken. Ze maken de verandering concreet en werken zelf stap voor stap aan het realiseren daarvan. En we helpen managers om hier vanuit een inspirerende visie leiding aan te geven.

Meer weten?

Neem contact op met Michiel van Delden:

"*" geeft vereiste velden aan

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.