Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Over de schouders meekijken

Wat is het verschil tussen een gewoonte, een ritueel en een traditie? Hoe kun je hiermee aan de slag binnen een organisatie? En is de huidige aanpak nog wel passend of wordt het tijd om deze aan te scherpen? Met deze vraagstukken gaat stagiair Sanne van Eijl aan de slag binnen Involve.

Tijdens het voor Involvers bekende ritueel ‘de bureaudag’, heeft zij deze vragen toegelicht en is ze met de Involvers gezamenlijk aan de slag gegaan. Al over de schouders kijkend van de collega’s die druk bezig zijn met de door haar gegeven opdracht, vertelt ze: “Als je 30 jaar bestaat, zijn er in de loop van de tijd veel tradities, rituelen en gewoontes ontstaan. Mensen zijn gekomen en gegaan, Involve heeft een kantoor gekregen en is verhuisd. Des te belangrijker dat de mensen die er nu zijn, zich verbonden voelen.

Involve maakt echt ruimte voor deze rituelen en tradities en de collega’s zijn zich erg bewust van de toegevoegde waarde die deze met zich meebrengen. Iedereen werkt bijna altijd online. Dus deze rituelen houd je als organisatie bij elkaar, dat vind ik mooi om te zien. Ik zou bijna zeggen dat er meer verbondenheid is bij Involve dan bij organisaties waarbij je elke dag naar kantoor moet. Nu is het echt waardevol om elkaar weer te zien en te spreken.

Dit merkte ik ook in mijn eerste weken. Zo online werken was voor mij nieuw, dat heb ik nog nooit zo ervaren. Ondanks dat ik iedereen niet dagelijks fysiek zie en spreek voelen de momenten waarop ik de collega’s wél zie, waaronder op de bureaudag, echt aan als een warm bad.

Na het uitwerken van mijn afstudeeropdracht heeft Involve voor de komende jaren een goed beeld van de belangrijkste tradities en rituelen die echt passen bij de medewerkers en bij de (doelen van) Involve zelf. Verder zal ik ook 2 dagen in de week meewerken bij opdrachtgevers. Daar heb ik onwijs veel zin in en kijk ik er naar uit om deze tak van sport (verandercommunicatie en consultancy) te mogen ontdekken.”

Heb je vragen of wil je gewoon kennismaken? Stuur dan een mail naar Sanne of Ameike van der Ven.

neem contact op

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.