Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Farmaceutisch Bedrijf

De vraag: ​

Regelmatig vraagt een beweging in de markt of een verandering in wet- en regelgeving om een nieuwe manier van werken. Zo ook bij een bedrijf uit de farmaceutisch industrie dat zich bezighoudt het maken en vermarkten van geneesmiddelen en vaccinaties. Om beter in te spelen op behoeftes van ziekenhuizen, willen ze graag naar een manier van werken die meer aansluit bij de klant; de arts in het ziekenhuis. Hiervoor is een nieuwe salesmethode ontwikkelt. Met deze methode moeten medewerkers nieuwe tools en systemen gebruiken en in (nieuwe) interdisciplinaire teams samenwerken. Maar, de grootste verandering is misschien wel de mentale switch. Van ‘verkoper’ naar ‘sparringpartner’. Involve is aangehaakt om de medewerkers mee te krijgen in deze nieuwe vraaggestuurde manier van werken.

Aanpak

Tijdens de start van het project zit het farmaceutische bedrijf nog volop in de definitiefase. De inhoud van de nieuwe werkwijze staat vast, maar het bedrijf is nog zoekende hoe dit te implementeren. In deze fase fungeren wij in eerste instantie als klankbord. Een nieuwe werkwijze is namelijk meer dan systematisch integreren van een nieuwe salesmethode. Want: wat vraag je nou eigenlijk echt van je medewerkers? Wat betekent dat concreet voor hen, bijvoorbeeld in gedrag? Door mee te denken, nieuwe perspectieven aan te dragen en de focus te leggen op de menselijke kant van de verandering, helpen we de inhoud te ordenen en het bedrijf anders te laten kijken naar wat de verandering vraagt.

Resultaat

In co-creatie ontwikkelen we een set van zes interactieve trainingsmodules. Passend bij de praktijk van alledag én scherp genoeg om meteen toepasbaar te zijn. Wij geloven dat mensen zich niet laten veranderen maar – als zij dat willen- wel goed in staat zijn om zelf hun verandering vorm te geven. En uiteindelijk moeten de medewerkers het zelf gaan begrijpen en vooral gaan dóen. Daarom nemen we het proces niet over, maar maken we de medewerkers zelf onderdeel van de verandering en laten hen dit zelf aanpakken. Zo worden de modules nu gegeven door interne medewerkers, waardoor ze zelf eigenaar zijn van het proces en de inhoud, en ambassadeurs ontstaan voor de nieuwe werkwijze.

Klik op de button als je meer wilt weten over hoe Involve opleidingen, trainingen, events en inspiratiesessie gebruikt om jouw verandering te laten slagen.

Meer over opleidingen, trainingen en inspiratiesessies

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.