Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

LKQ Fource

De logistieke operatie centraliseren en mechaniseren: dat is de uitdaging waar LKQ Fource mee te maken heeft. Om zo klanten nog beter te kunnen bedienen en de organisatie voor te bereiden op de toekomst.

LKQ Fource is distributeur en dienstverlener in de automotive industrie in Nederland, België en Frankrijk. Naast auto-onderdelen en gereedschappen, leveren ze garageconcepten, innovatieve oplossingen en een uitgebreid opleidingsaanbod.

LKQ Fource bouwt in Berkel en Rodenrijs één centraal, gemechaniseerd distributiecentrum om van daaruit de verschillende locaties te bedienen. De activiteiten van de vijf bestaande distributiecentra door heel Nederland worden daarbij één voor één overgebracht naar de nieuwe locatie. Involve ondersteunt LKQ Fource in het begeleiden van deze veranderingen, met speciale focus op het goed meenemen van de collega’s.

Aanpak

Als Involve zijn we betrokken vanaf de bouw van de nieuwe locatie. Dat begint met het opstellen van een impactanalyse. Daarin kijken we welke groepen impact ondervinden van deze veranderingen, hoe zij meegenomen worden en wie daar een cruciale rol in speelt.

Daarnaast ondersteunen we in het zichtbaar en volgbaar maken van de verandering voor de medewerkers. De bouw is een spannend moment, waarbij collega’s binnen de beperkingen van COVID zoveel mogelijk meegenomen worden in de ontwikkelingen en de ingebruikname. Daarbij maken we waar mogelijk onderscheid tussen collega’s die direct impact ondervinden en collega’s voor wie het niet direct impact heeft op hun eigen werk.

Afhankelijk van de specifieke locatie waar iemand in de logistieke operatie werkt, zijn de werkplek of werkzaamheden anders. Daarvoor wordt bij iedere nieuwe aankondiging een zorgvuldig proces ingericht om mensen mee te nemen en voor te bereiden op de vervolgstappen. In de aanpak is altijd rekening gehouden met de verschillende aspecten van de verandering: enerzijds het meenemen van mensen die verandering gingen ervaren. Anderzijds het meenemen van de collega’s die niet direct impact ondervonden, maar nieuwsgierig waren naar de ontwikkelingen op de nieuwe locatie.

Het ultieme resultaat waar we aan werken? Een vlot draaiend nieuw gemechaniseerd distributiecentrum, waarin alle medewerkers bekend zijn met hun rol en bijdrage.

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.