Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

MBO Amersfoort

MBO Amersfoort verzorgt middelbare beroepsopleidingen in midden-Nederland en kent verschillende uitstroomrichtingen van niveau 1 t/m 4. De organisatie telt ongeveer 740 medewerkers en leidt op jaar basis ongeveer 8.400 studenten op.

Vraag

Help ons bij de transitie van de traditionele inrichting van het onderwijs naar een nieuw systeem van flexibele leerroutes. Een verandering met grote gevolgen voor de manier van werken en samenwerken van onderwijsprofessionals.

Aanpak

Zelfstandige studenten met meer regie over hun individuele leerproces. Om dat te bereiken is het nodig dat opleidingen meer denken vanuit wat de student nodig heeft om het juiste onderwijs te ontvangen en minder vanuit hoe de organisatie onderwijs wil aanbieden. Zo kan de student zijn eigen leerweg en eigen leerproces bepalen.

Wij helpen MBO Amersfoort om samen met onderwijsprofessionals de principes van MBO Flex naar ontwikkelprincipes voor de organisatie te vertalen. In een pilot te experimenteren met de nieuwe manier van werken. En daarna de andere leiders en onderwijsteams te faciliteren bij de bredere implementatie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.