Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Ilse levert bijdrage aan boek: ‘Draagvlak al geregeld?’

“Wat mij opvalt is dat de meeste communicatiemensen een zeer goed gevoel hebben wat er voor verandering nodig is en wat dat betekent voor en vraagt van mensen. En toch isveelal de eerste verwachting van leiders en verandermanagers dat Communicatie informeert over de verandering, zodat mensen zo ‘betrokken’ zijn en de verandering ‘gaat leven’. Tja…

In plaats van me tegen dit fenomeen verzetten heb ik door de jaren heen drie succesvolle tactieken gevonden waardoor je als communicatieadviseur versneld en ook breder aan tafel zit. En belangrijker zodat communicatie de motor van de verandering kan zijn.

In plaats van me tegen dit fenomeen verzetten heb ik door de jaren heen drie succesvolle tactieken gevonden waardoor je als communicatie adviseur versneld en ook breder aan tafel zit. En belangrijker zodat communicatie de motor van de verandering kan zijn:

  1. Ga voor expliciteren
  2. Ga voor impliciteren (is dat eigenlijk een woord?)
  3. Geef een kapstok

Welke tactieken hebben jou geholpen (of heb je er helemaal geen nodig?) en welke wil je wel eens uitproberen? Ik hoor het graag. En voor nu: veel succes met de volgende verandering.”

Dit schrijft Ilse van Ravenstein o.a. in het boek: ‘Draagvlak al geregeld?’. Ze deelt haar waardevolle inzichten over veranderkunde en hoe je versneld beter aan tafel kunt zitten.

Benieuwd naar meer informatie over deze drie tips? Het nieuwe boek van Monica Wigman ligt nu in de winkel! Of stuur een mail om met ons in contact te komen over effectieve verandering!

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.