Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Fusie & overname

Integreren na een fusie of overname is niet gemakkelijk. Structuren en rapportagelijnen veranderen. Onderdelen, afdelingen en systemen samenvoegen. Ontelbare operationele problemen oplossen. En vooral: mensen begeleiden door een ingrijpend veranderproces. Waarbij teams zich opnieuw moeten vormen, functies vervallen of veranderen, nieuwe normen en waarden ontstaan en mensen soms gevoelens van verlies of miskenning ervaren. Zelfs zonder politieke perikelen wordt een organisatie vaak lang in beslag genomen door de integratie.

Maar integratie is geen doel op zich. Organisaties gaan samen om schaalvoordelen te behalen, hun marktpositie te versterken of nieuwe proposities te ontwikkelen. Een stroperig integratieproces kan het verzilveren van die synergievoordelen in de weg staan.​

Daarom is het belangrijk om de nieuwe organisatie(-onderdelen) vanaf de aankondiging mee te nemen in een inspirerende toekomstvisie, gebouwd op de kracht en eigenheid van beide partners. Leiders te helpen om hun mensen goed te begeleiden. Veel aandacht te besteden aan het leren begrijpen en waarderen van elkaar, elkaars cultuur en historie. En waar mogelijk de teams zelf te betrekken bij de veranderingen die nodig zijn om de ambities achter de fusie te realiseren. Want de gezamenlijke blik naar buiten is de snelste weg naar een soepele integratie. ​

Wij bieden ondersteuning bij een fusies en overnames in alle fasen van het proces, soms al voordat een partner bekend is. We helpen de betrokken organisaties om vanuit de formele beleidsbeslissingen en plannen tot een inspirerende visie voor de fusieorganisatie te komen. We werken aan change readiness in aanloop naar de integratie en we ontwerpen en begeleiden het integratieproces.

Inspiratiesessies, heidagen en sprekers

Vanuit onze ruim 30 jaar ervaring kunnen wij je ondersteunen met trainingen, opleidingen en door het leveren van sprekers voor congressen, events, inspiratiesessies en heidagen. Als onderdeel van een veranderaanpak, professionaliseringstraject, ontwikkelproces of als integraal onderdeel van een veranderaanpak. Op deze pagina vind je meer informatie.

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.