Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Don’t push me!

download

‘Don’t push me!’ vat de essentie van het boek ‘Impact‘: de kracht van onzichtbare invloed’ van Van den Berg & Hertoghs uit 2018 samen. En verrijkt dat met een systematische aanpak om een ander écht te bewegen. Het boek is doorspekt met voorbeelden uit 10 jaar lang (praktijk-) onderzoek. Dit boek geeft bovendien een doorkijkje naar de volle potentie van het gedachtegoed Subconscious Impact op grotere schaal. Hoe kan het polarisatie voorkomen? En hoe breekt het stevig ingekapselde bubbels open? Hoe draagt het bij aan een meer inclusieve samenleving? En tot slot: hoe stimuleren we gedragsverandering in onze samenleving naar een gezonde leefstijl?

Mensen willen best veranderen. Als je maar weet hoe je ze bereikt in hun onbewuste besliscentrum.

Iemand van gedrag laten veranderen? Dat lijkt een harde dobber. We proberen belang en urgentie te creëren. We werken aan intrinsieke motivatie. Aan proactieve mensen die vanuit eigenaarschap ander gedrag gaan vertonen. Waarom lijkt het zo lastig?

Massaal maken we dezelfde systematische denkfout in onze communicatie. En daarmee houden we onszelf tegen. We denken dat we een ander kunnen bewegen als we de relevantie van de verandering goed voor het voetlicht brengen. Alsof onze gesprekspartner rationeel is. Doordat we vertellen, motiveren, uitleggen, aantonen en storytellen blijft de urgentie, het belang én de beweging bij ons: we leuren en sleuren.

De wetenschap toont aan dat mensen in hoge mate onbewust, irrationeel en emotioneel zijn. Hoe bereik je de ander in z’n onbewuste besliscentrum? Genieke Hertoghs is één van de grondleggers van het gedachtegoed Subconscious Impact. Met het wetenschappelijk fundament van Daniel Kahneman als grondslag, biedt Hertoghs inzicht in hoe je mensen écht bereikt. Hoe je eerst ‘in positie komt’ in het onbewuste brein van de ander. Hoe je daar vervolgens verbinding, eigenaarschap en zelfs gedragsverandering op gang brengt. Als je het eenmaal snapt én je hebt je eigen ego onder controle, dan is daadwerkelijke gedragsverandering eenvoudig.

Benieuwd? Druk op de downloadknop en neem gerust een kijkje in het inkijkexemplaar. Of bestel het boek van onze partner via deze link.

Reviews Don’t push me!

Het voelt als heel compleet, kleurrijk, herkenbaar, zeer prettig en leesbaar geschreven boek. Een stuk theoretische, wetenschappelijke basis, gecombineerd met een grote dosis kennis, ervaring en bijna alledaagse praktijksituaties.

Wat mij betreft zou dit boek verplichte kost moeten zijn bij mijn gehele beroepsgroep, HBO en universitaire opleidingen HRM, maar ook andere sociale, pedagogische vakken. Verder iedereen die hiërarchisch en/of functioneel leiding geeft. En dat ze zelf ontdekken hoe toepasbaar het concept is in de eigen rol (want toch handig als een bevelvoerder bij een brand gewoon zegt wie, wat moet doen). Zo denken, spreken en handelen is een ‘other-way-of-life’.

Het boek zou ook goed zijn voor beleidsmakers, politici en voor leden van Ondernemingsraden. Sowieso interessant in deze polariserende samenleving waar ieder voor zich lijkt te gaan en er weinig naar elkaar geluisterd wordt. – Peter Linssen – Businesspartner P&O gemeente Den Haag

Wat een eye opener: ook push kan bijdragen aan succesvolle verandering! Mijn nieuwe uitdaging na het lezen van dit boek? Bagger in goud veranderen. En natuurlijk mijn eigen ego vaker de mond snoeren…

Dit boek is relevant voor iedereen. Zonder uitzondering. In het bijzonder voor iedereen die impact wil hebben op welk niveau dan ook. Heel goed leesbaar, lekker praktisch met veel verhelderende voorbeelden. Een fijne opfrisser na het eerste boek Impact – de kracht van onzichtbare invloed. – Mariëlle Bothof – Algemeen Directeur Huisartsen Coöperatie Medicamus U.A.

Dramkonten. Ik vind ze vermoeiend en vervelend. En ze hebben niet eens door dat ze het doen. ‘Don’t push me’ zou de bijbel moeten zijn van elke dramkont. Het geeft rake inzichten in wat er gebeurt als je stopt met drammen en gaat verkennen. Daar wordt der wereld snel een stuk mooier van. – Martijn Aslander – professioneel lifehacker, verbinder van mensen, informatie en ideeën

Wat bij jou in de weg staat? Je ego. Stap voor stap laat Genieke zien hoe jij als leider mensen wel met je meeneemt. Stevig onderbouwd, zeer praktisch, akelig herkenbaar en met een flinke dosis humor. – Mark Blok – Director Corporate Affairs & Chief Transformation Officer Heineken

Een gezonde leefstijl beklijft alleen als je het zelf wil. Door ervaring weten we bij Menzis inmiddels dat gedragsverandering op leefstijl niet vanuit push werkt, maar alleen vanuit de verbinding. Ofwel vanuit pull. – Nicole Pijnenburg – Directeur ICT Coöperatie Menzis

Zowel qua schrijfstijl, maar ook qua opmaak is het een vlot boek. Gelardeerd met praktische voorbeelden (uit verschillende omgevingen), waardoor de theorie tot leven komt. Wat fijn is, zijn de samenvattingen op het einde. Dan kom je tot de essentie van het hoofdstuk. Het boek is een krachtig pleidooi om mensen mee te krijgen in een verandering. Goed dat je op een gegeven moment een switch maakt naar het nut van pushen (maar niet teveel ..). Het aloude dilemma van een leidinggevende: wanneer geef ik ruimte en wanneer stuur ik bewust wordt daarmee recht gedaan. Je slaat daarin ook een brug hoe je dat kan doen. – Ruud Bakker – Gemeentesecretaris Gemeente Gouda

Bestel het boek van onze partner via deze link

Categorie:
Boeken
Downloads:
22
Gepubliceerd:
21 maart 2023
Gewijzigd:
8 mei 2024
Don't push me!

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.