Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Change leadership: Gedeelde visie

download

In deze vijfde publicatie ‘Change leadership: Gedeelde visie’, lees je meer over: Hebben we het wel over hetzelfde?

De leiders die wij gesproken hebben benadrukken allemaal het belang van een visie en een richting; het belang van een helder beeld van de toekomst van de organisatie en de beweging die daarvoor nodig is. In deze publicatie “Change leadership: Gedeelde visie” gaan we in op de vervolgvraag: hoe zorg je dat de visie niet alleen in de hoofden van de leiding zit, maar ook van iedereen in de organisatie wordt? De kunst is het kunnen vertalen van die visie, door iedereen, naar de betekenis die het heeft op het dagelijks werk. Alleen dan kun je ook de resultaten halen. In deze publicatie leggen we ook weer het accent op wat de leiders hebben gezegd over wat zij ervaren in dit proces van het komen tot een gedeelde visie.

Change Leadership

Leiding geven aan verandering. Change leadership, zo je wilt. Een kwestie van de juiste aanpak? Van een goede analyse, beslissen en door?

‘Wij hebben meer dan 60 leiders gesproken, van alle niveaus en lagen, en zij komen met een heel andere invalshoek. En dat is de leider als persoon, die met haar hele ‘hebben en houwen’ volop in de wind staat. Dat geldt ook voor middenmanagers en teamleiders, die eerst zelf nog de verandering moeten verwerken. Om vervolgens haar/zijn team mee te kunnen nemen. Die input hebben we geanalyseerd en brengen we per thema uit. We bundelen het later in boekvorm. Geschreven vanuit de beleving van de leiders zelf.’

Lees ook de andere publicaties:

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze publicatie? Stuur ons gerust een bericht. We staan altijd open voor een goed gesprek.

Auteur:
Reinier Mak, Ellen van den Haak en deelnemers Change Leadership Lab
Categorie:
Kennisartikelen
Downloads:
39
Gepubliceerd:
25 april 2024
Gewijzigd:
8 mei 2024
Change leadership: Gedeelde visie

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.