Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Change leadership: Visie & Richting

download

In deze derde publicatie lees je meer over Change leadership: Visie & Richting. Stippen op de horizon en lonkende perspectieven.

Een meerderheid van de leiders geeft aan dat een goede visie meer is dan een ambitie, een stip op de horizon. Het gaat ook om een heldere richting: hoe komen we daar? Die ‘stip’ is wel belangrijk om een helder perspectief voor de toekomst te schetsen, een meer inhoudelijk beeld: zo kan het eruit zien. Anderzijds is de leider ook een soort gids, iemand die de weg wijst, die mensen meeneemt in de juiste richting. ‘Koers zetten’ is ook een veelgehoorde beschrijving van de leiders. Die geeft ook mooi aan dat er onderweg voortdurend keuzes te maken zijn. Er zijn afslagen, rotondes, zijpaden en hoofdpaden. Visieontwikkeling is volgens onze leiders dus geen eenmalige exercitie die je alleen aan het begin van een verandertraject doet en er dan krampachtig aan vasthoudt. Richting geven is een voortdurend proces waarin je als leider je team meeneemt.

Je leest er meer over in het derde deel van de serie ‘change leadership’.

Change Leadership

Leiding geven aan verandering. Change leadership, zo je wilt. Een kwestie van de juiste aanpak? Van een goede analyse, beslissen en door?

‘Wij hebben meer dan 60 leiders gesproken, van alle niveaus en lagen, en zij komen met een heel andere invalshoek. En dat is de leider als persoon, die met haar hele ‘hebben en houwen’ volop in de wind staat. Dat geldt ook voor middenmanagers en teamleiders, die eerst zelf nog de verandering moeten verwerken. Om vervolgens haar/zijn team mee te kunnen nemen. Die input hebben we geanalyseerd en brengen we per thema uit. We bundelen het later in boekvorm. Geschreven vanuit de beleving van de leiders zelf.’

Lees ook de andere publicaties:

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze publicatie? Stuur ons gerust een bericht. We staan altijd open voor een goed gesprek.

Stuur een mail

Auteur:
Reinier Mak, Ellen van den Haak en deelnemers Change Leadership Lab
Categorie:
Kennisartikelen
Downloads:
107
Gepubliceerd:
17 januari 2024
Gewijzigd:
8 mei 2024
Change leadership: Visie & Richting

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.