Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Change leadership: Emotioneel ongemak als leider

download

In deze eerste publicatie ‘Change leadership: Emotioneel ongemak als leider’, lees je meer over de kant van de leiders zelf bij Change Leadership. Twijfels, eenzaamheid, ongeduld…

We praten in zijn algemeenheid veel over de persoonlijke reacties en emoties van de mensen die betrokken zijn bij verandering. Het aspect van wat het doet met degene die een verandering leidt komt minder vaak aan de orde. Juist dat emotionele ongemak hoort ook bij change leadership, zo vertelden de zestig leiders die wij hebben gesproken. In Change leadership: Emotioneel ongemak als leider vertellen zij openharting over het persoonlijke van het leidinggeven aan veranderen. Dat wat er gebeurt tijdens het veranderproces je kan raken.

Change Leadership

Leiding geven aan verandering. Change leadership, zo je wilt. Een kwestie van de juiste aanpak? Van een goede analyse, beslissen en door?

‘Wij hebben meer dan 60 leiders gesproken, van alle niveaus en lagen, en zij komen met een heel andere invalshoek. En dat is de leider als persoon, die met haar hele ‘hebben en houwen’ volop in de wind staat. Dat geldt ook voor middenmanagers en teamleiders, die eerst zelf nog de verandering moeten verwerken. Om vervolgens haar/zijn team mee te kunnen nemen. Die input hebben we geanalyseerd en brengen we per thema uit. We bundelen het later in boekvorm. Deze publicatie gaat over het thema persoonlijke ongemak. Geschreven vanuit de beleving van de leiders zelf.’

Lees ook de andere publicaties:

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze publicatie? Stuur ons gerust een bericht. We staan altijd open voor een goed gesprek.

Stuur een mail

Auteur:
Reinier Mak, Ellen van den Haak en deelnemers Change Leadership Lab
Categorie:
Kennisartikelen
Downloads:
180
Gepubliceerd:
10 oktober 2023
Gewijzigd:
8 mei 2024
Change leadership: Emotioneel ongemak als leider

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.