Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Change leadership: Verandering doen

download

In deze zesde en laatste publicatie ‘Change leadership: Verandering doen’, lees je meer over: Hoe krijg je mensen zover dat ze zélf echt iets anders (willen) gaan doen?

De zestig leiders die wij hebben gesproken, zijn het over één ding eens: als je de slag niet maakt naar de praktijk, dan blijft het bij praten over de verandering en verandert er niets. Je kunt een mooie visie hebben, een heldere richting en zelfs een gemeenschappelijk beeld en inspirerend verhaal. Het gaat erom dit allemaal om te zetten in daden. Mensen moeten daadwerkelijk anders gaan werken dan ze voorheen gewend waren. Vanuit de aanname dat je anderen niet kunt veranderen, zeker niet door alleen maar te informeren over wat er anders moet, is het voor leiders belangrijk om een alternatief beïnvloedingsarsenaal aan te kunnen spreken. Zodat mensen het zelf gaan willen.

In deze publicatie leggen we ook weer het accent op wat de leiders hebben gezegd over wat zij ervaren in dit proces.

Change Leadership

Leiding geven aan verandering. Change leadership, zo je wilt. Een kwestie van de juiste aanpak? Van een goede analyse, beslissen en door?

‘Wij hebben meer dan 60 leiders gesproken, van alle niveaus en lagen, en zij komen met een heel andere invalshoek. En dat is de leider als persoon, die met haar hele ‘hebben en houwen’ volop in de wind staat. Dat geldt ook voor middenmanagers en teamleiders, die eerst zelf nog de verandering moeten verwerken. Om vervolgens haar/zijn team mee te kunnen nemen. Die input hebben we geanalyseerd en brengen we per thema uit. We bundelen het later in boekvorm. Geschreven vanuit de beleving van de leiders zelf.’

Lees ook de andere publicaties:

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze publicatie? Stuur ons gerust een bericht. We staan altijd open voor een goed gesprek.

Auteur:
Reinier Mak, Ellen van den Haak en deelnemers Change Leadership Lab
Categorie:
Kennisartikelen
Downloads:
12
Gepubliceerd:
13 juni 2024
Gewijzigd:
13 juni 2024

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.