Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Reorganisatie

De ene reorganisatie is de andere niet. Een harde ingreep in de kosten werkt anders dan een kanteling van een organisatie of een samenvoeging van afdelingen. Er is wel een gemene deler: het is een opgelegde verandering die de dagelijkse operatie verstoort en die direct de persoonlijke werksfeer van de betrokken medewerkers raakt. Daarom zijn snelheid en zorgvuldigheid essentieel. Onzorgvuldigheid, zowel qua proces als qua inhoud, schaadt het vertrouwen van medewerkers, niet alleen degenen die persoonlijk geraakt worden, óók de anderen. Een succesvolle reorganisatie moet je daarom uitvoeren als een strakke operatie: goed voorbereid, in detail gepland, met vaste hand geleid en uitgevoerd met daadkracht. Zodat er maximaal aandacht kan zijn voor wat mensen in de reorganisatie nodig hebben.  ​

Wij helpen onze opdrachtgevers hun organisatie en hun mensen zonder onnodige schade door een reorganisatie te leiden. We brengen stakeholders en impact in kaart, we ontwikkelen een effectieve change- en communicatieaanpak en we zorgen voor een foutloze uitvoering. Waar nodig trainen we leidinggevenden, bijvoorbeeld om lastige gesprekken te voeren en om te gaan met rouwprocessen in hun teams. En we zorgen ervoor dat het proces transparant en respectvol verloopt. Zodat er daarna weer een goede uitgangspositie is om te gaan bouwen.

Inspiratiesessies, heidagen en sprekers

Vanuit onze ruim 30 jaar ervaring kunnen wij je ondersteunen met trainingen, opleidingen en door het leveren van sprekers voor congressen, events, inspiratiesessies en heidagen. Als onderdeel van een veranderaanpak, professionaliseringstraject, ontwikkelproces of als integraal onderdeel van een veranderaanpak. Op deze pagina vind je meer informatie.

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.