Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

Change Made Simple – de podcast

In de podcast ‘Change Made Simple’ spreekt Judith Webber (aflevering 6) met Ilse van Ravenstein en hoe ze elkaar ontmoet hebben is al bijzonder te noemen, laat staan het gesprek zelf! Ilse is namelijk organisatie-veranderaar in hart en nieren, ze zit meer dan 30 jaar in het vak, ze heeft meerdere bedrijven en ze is schrijfster, oa van het boek met de gelijknamige titel als onze podcast “Change Made Simple”

luister nu

Ze bespreken de 4 principes die standaard onderdeel van een succesvolle verandering zijn, die het boek Change Made Simple beschrijft en die voor ons heel herkenbaar zijn en lekker praktisch. In vogelvlucht (voor de uitgebreide versie heb je natuurlijk de hele aflevering af te luisteren en het boek te lezen):

  1. Richting – het doel van de verandering moet echt volkomen helder zijn en gedragen zijn, wil het slagen
  2. Ruimte – er moet tijd en ruimte gegeven worden aan de gewenste verandering, een open deur, maar oh zo belangrijk
  3. Actualiteit – hoe sluit de verandering aan bij de praktijk? Het voorbeeld dat Ilse geeft is heel levendig en een punt waar het makkelijk misgaat
  4. Mogelijkmakers – wat zit in de weg in het kader van deze verandering en hoe kun je ervoor zorgen dat alles om de verandering heen, mee gaat werken

“Dat ze deze vier begrippen aan de hand van een beeld duidelijk maakte, zorgt dat het echt blijft hangen. Wij vonden het lekker helder én simpel, hopelijk jij ook!” aldus Judith.

De nieuwste aflevering staat op thevalueoffice.com En ze is te beluisteren op Spotify en op Apple podcast.

luister nu

Auteur:
Ilse van Ravenstein
Categorie:
Podcast
Gepubliceerd:
18 april 2023
Gewijzigd:
8 mei 2024
podcast 'Change Made Simple'

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.