Naar de inhoud
Waar ben je naar op zoek?
bezoekadres
Jan de Bakkerstraat 13-15
3441 ED Woerden
postadres
Albertus Perkstraat 88
1217 NW Hilversum
contact

info@involve.eu
024 – 323 77 39

Communicatie & change bij overname, fusie, integratie

download

Een aankondiging van een fusie of overname kun je maar één keer goed doen. Waar moet je op letten? En wat doe je in de integratiefase daarna, wanneer je het samen ook echt moet gaan waarmaken? We zetten op basis van onze ervaringen een aantal tips & tricks op een rij.

Organisaties die samengaan: veel verandering, veel communicatie

Je hebt het vast zelf al eens meegemaakt: een bedrijf waar je al jaren komt verandert van naam, omdat het is overgenomen. We zien veelal het volgende: het blijven dezelfde mensen, maar je ziet een ander merk, een andere bedrijfsuitstraling en misschien zelfs een andere manier van handelen.

Maar hoe vanzelf gaat dat? Kunnen die medewerkers van de ene op de andere dag onderdeel uitmaken van een nieuwe organisatie? Kunnen ze plotseling volgens de nieuwe uitgangspunten werken? Hoe zijn ze meegenomen in dit verhaal? De sleutel voor een succesvolle en vlekkeloze overgang zit niet in de naam of in het plaatje, maar in de begeleiding. Wij geloven dat gerichte aandacht aan de voorkant een enorm verschil maakt in het uiteindelijke succes. Daarin zien we:

  • een ‘moment van de waarheid’
  • een ‘proces van de waarheid’

De afgelopen 30 jaren waren we als Involve bij een heel aantal van dit soort trajecten betrokken. Wat hebben die situaties gemeen? Wat kunnen we daarvan leren voor de toekomst? In deze whitepaper bundelen en delen we onze ervaringen. Waar moet je op letten? Wat zijn cruciale stappen in dit proces? Dat delen we op naar de twee momenten van de waarheid die je hierboven las.

Lees ook eens ‘Reorganiseren met Respect’

Auteur:
Bas van Glabbeek
Categorie:
Kennisartikelen
Downloads:
109
Gepubliceerd:
6 augustus 2020
Gewijzigd:
27 mei 2024
Overname en integratie: de valkuilen en kansen in communicatie & change

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief, waarin we de meest actuele vakkennis met je delen. Onze nieuwsbrief verschijnt 3 á 4 keer per jaar.